Hämeenlinna

Oma Häme Alueellinen Apuvälinekeskus

 

Apuvälinekeskus tarjoaa välineitä, jotka helpottavat kommunikointia asiakkaan ja hänen lähiympäristönsä välillä. Väline voi olla esimerkiksi erilaiset painikkeet, kommunikointikansio, tablettitietokoneella käytettävä kommunikointisovellus tai vaikkapa tietokoneen hallintaa auttava katseohjain.

 

Mitä on apuvälineplvelu?

Apuvälinepalvelu koostuu sopivimman apuvälineen valinnasta, hankinnasta ja käytön ohjaamisesta. Apuvälinekeskuksen puheterapeutti auttaa asiakasta ja hänen lähiympäristöään apuvälineen tarpeen arvioinnista sen käyttöönottoon asti. 

Terapeutti toimii yhteyshenkilönä välinetoimittajien, asiakkaan ja muiden osapuolten välillä. Hän myös huolehtii, että palvelu toteutuu jokaisen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

 

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Apuvälinepalvelut on tarkoitettu lapsille ja aikuisille, joiden kommunikointikyvyn puutteet tekevät elämästä kohtuuttoman hankalaa. Palvelemme myös heidän perheenjäseniään ja muita läheisiä henkilöitä sekä esimerkiksi henkilökohtaisia avustajia, kuntouttajia ja koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa.

 

Miten apuvälinepalveluun pääsee?

Lähetteeksi apuvälinekeskukseen riittää esimerkiksi omalääkärin tai puheterapeutin yhteydenotto. Alueellinen Apuvälinekeskus palvelee Oma Hämeen hyvinvointialueella asuvia ihmisiä.

Apuvälinepalvelu on asiakkaille maksuton. 

 

Yhteystiedot

Oma Häme
Alueellinen Apuvälinekeskus
Kanta-Hämeen keskussairaala
Ahvenistontie 20
13530 Hämeenlinna

puheterapeutti Alina Kaunisto p. 03-629 3227

Sähköposti: etunimi.sukunimi@omahame.fi

Apuvälinekeskus (www.khshp.fi)