Apuväline-messut 7.-9.11.2019: Esteettömyys ja osallisuus yhdenvertaisuuden mahdollistajina

Tampereella järjestettävien Apuväline-messujen 30-vuotisjuhlavuoden kärkiteemoina ovat robotiikka ja teknologia, esteettömyys ja saavutettavuus sekä kuntoutus ja hyvinvointi.

Messuilla aiempaa näkyvämmässä roolissa oleva robotiikka on yksi esimerkki siitä, miten alan uusin teknologia pureutuu apuvälineitä käyttävien arjen hyvinvointiin.

Suurmessuilla pääsee tutustumaan apuvälineiden uusimpiin tuotteisiin ja palveluihin, jotka tukevat arjen osallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Apuvälineiden mahdollisuudet eri elämäntilanteissa ovat esillä yli 200 näytteilleasettajan, 3 puhujalavan ja odotettavissa olevan 15 000 kävijän voimin.

Tänä vuonna messulavalla on useita kommunikoinnin apuvälineisiin liittyviä esityksiä mm. moniammatillinen tietokoneavusteinen kommunikointi (Validia Kuntoutus), itsenäinen kommunikointi puhelaitteella- taivuttavien sovellusten mahdollisuudet lapsilla ja nuorilla (Kommunikaari), tekniset ratkaisut taivuttava sisällön hyödyntämiseen kuvakommunikaatiossa (Kajo), Papunet-sivuston ilmaiset kuvatyökalut puheen ja kielen ymmärtämisen tueksi (Papunet).

Osastolla 814 on esittelyssä Kehitysvammaliiton Tikoteekin uusi VIESTI-sanakansio ja muita uutuuksia. Voit osallistua myös perinteiseen Sillalla-arvontaan, jossa palkintona on osallistuminen veloituksetta Sillalla-seminaariin 12.-13.3.2020 Hanasaaressa, Espoossa. Osastolla myös Papunetin kuvatyökalun esittelyä ja Opikkeen materiaaleja.

Lisätietoja https://apuvaline.info/